3.5.2015

Pihakivien esiin kaivaminen

Kaivoin tänään suurehkon kiven ylös pihastani: aikaa siihen meni pari tuntia ja kivi on niin suuri, että sen liikuttelu lienee vaikeaa. Miksi siis tein näin?

Ensimmäinen vastaus voisi olla, että koska kivi oli sentään sen verran pieni, että kykenin sen vääntämään nurmikolle ilman suurta loukkaantumis- tai muuta riskiä. Oikein ison kiven tai kannon kanssa joutuu käyttämään voimaa ja kaikenlaisia kikkoja, joista osa ei aina ole niin kovin onnistuneita: tänään kaaduin vain kerran, kun kangen ote kivestä lipesi.

Toinen vastaus voisi olla historiassa, koska lapsuuden kotini pihassa kaivettiin ylös kivi, jota pidin aika kauniina ja sen päällä istuminenkin sujui hyvin (kaikkien kivien muoto ei suosi istumista). Mukavan muiston jättänyttä asiaa on mukava toistaa tai yrittää mielessään palata menneeseen ”onnelliseen maailmaan”.

Kolmas vastaus voisi olla se, että olen käyttänyt kiviä pihani ”koristamiseen” ja työntänyt niitä pitkin pihaa uusiin paikkoihin. Kaikki kivet eivät kumminkaan ole kovin sopivia pihan kaunistamiseen, mutta tämä uusin tuntuu siltä.

Neljäs kohta voisi liittyä työntekoon ilman sanallista ajattelua, mutta käsittelen sitä seuraavassa blogissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti