1.4.2017

Fyysikko muuttaa Helsinkiin

Syntymäkotipaikkani on Helsingin maalaiskunta, armeijan mielestä Vantaa ja kirkonkirkoissa Helsingin pitäjä, mutten ole ennen kesää 2016 oikeastaan asunut Lohjan ulkopuolella - hetken aikaa toki teekkarikylässä Otaniemessä (ja armeija kuljetti minua, jollei Hangosta Petsamoon, niin kumminkin Säkylään). Joten lukijani eivät yllättyne pitkästä hiljaisuudesta blogin pidossa, jos tunnustan muuttaneeni Helsinkiin, Jollakseen meren rannalle, omakotitalosta kerrostaloon yksin asumisesta kaksin asumiseen.

Kaikenlaista kommentoitavaa olisi viimeisen vuoden aikana ollut, mutta tauko blogin pidosta voi olla jopa aiheellista ja tehdä hyvää sen pitäjälle ja säästää lukijoita.

Lohja ei voi kovin hyvin: väkiluku laskee jo useampaa vuotta peräjälkeen, syntyvyys on alhainen ja monet hankkeet kuten kaksi uutta ostoskeskusta ovat vaikeuksissa. Oma muuttoni toi nettona kolme lohjalaista lisää ja arvelen, että verokertymä saattoi jopa nousta, joten sikäli hyvällä mielellä, etten ole ongelmia lisäämässä.

Helsinki sen sijaan on kasvussa ja rakennustyötämaita on ympäri kaupunkia, johon luen myös Espoon tai ainakin sen Helsinkiä lähellä olevat alueet kuten Tapiolan ja Otaniemen, jossa on oma työpaikkani ollut kohta 30 vuotta, joskin välillä virkavapaalla sieltä. Muuttaessani Jollakseen oletin länsimetron olevan käytössä elokuun puolessa välissä, vaikka Otaniemen aseman vaikutti, jos ei ihan puolivalmiilta, niin kuitenkin keskeneräiseltä. Helsingin sisäinen liikenne on kuitenkin varsin ruuhkatonta (totuin säännölliseen ruuhkaan Turun väylällä, joten on niitäkin pääkaupunkiseudulla), joten töihin pääsee hyvin omalla autolla (35-45 min), julkisella liikenteellä (kävely-85-metro-102 noin tunnissa) ja pyörällä (20 km, ja reilu tunti näytti menevän). Jollas on kaunis meren lähes kokonaan ympäröimä metsäinen saareke (vain kapea kannas yhdistää Laajasalon saareen). Luulin, ettei juuri kukaan tiedä missä Jollas on, mutta olin pahasti väärässä - kyse oli puutteesta omissa tiedoissani.

En kuitenkaan muuta blogini nimeä vielä, sillä mitenkäs sitä pikkukaupungin mielenlaadusta eroon pääsisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti