26.2.2014

Hirventappaja

Lohjan kauppalan kirjasto, 60-luvun loppu

Kuljen pitkiä kirjarivejä kirjaston nuortenosastolla ja yritän löytää mieleistä luettavaa. Olihan siellä kirjoja, koska vuoteen 1972 olen kirjannut ylös noin puolen tuhatta nimikettä lukemiani kirjoja pieneen siniseen vihkoon, jonka kadotin jo aikoja sitten. Hienoja sarjoja kuten Tarzan ja Punavyö, joita luen silloin tällöin vanhanakin.

Kerran sitten sattuu kohdalle kirja nimeltä Hirventappaja, joka aloittaa tarinan Natty Bumposta. Kirjasarja jatkuu hänen vanhuuteeensa asti  Preeriassa, joka silloin oli tosi tylsä kirja nuorelle pojalle. Lisäksi sarjaan kuuluvat Uudisraivaajat, Polunetsijä ja sarjan toinen ja tunnetuin kirja Viimeinen mohikaani. Seuraa juonipaljastus: Viimeisessä mohikaanissa eräs päähenkilöistä kuolee, enkä ole millään uskoa lukemaani, koska kirjoissa on, niissä on ollut ja niissä pitää olla onnellinen loppu. Mutta ei ole ja joudun lukemaan lopun uudelleen ja olen koko päivän järkyttynyt - romaanihenkilön kuolemasta. Olen toivonut voivani lukea nämä kirjat vielä kerran uudelleen, koska ikää on tullut niin, että vanhempikin sankari saattaisi kiinnostaa.


Akateeminen kirjakauppa 26.2.2014 klo 17.20

Olen tyttärieni ja nuoremman poikaystävän kanssa Akateemisessa kirjakaupassa, kun näen hienon tyylitellyn kirjankannen, jossa lukee Hirventappaja. Ja kirjoittajan kohdalla James Fenimore Cooper. Ei voi olla totta, mutta avaan kirjan ja siellä lukee, että uuden käännöshankkeen on pannut alulle Kustannus Jalavan perustaja Markku Jalava, ja tällä kertaa lyhentämättömänä.

http://kauppa.tietosanoma.fi/9789518874716





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti