21.2.2014

Lumeton talvi

Olen kerran ilmoittautunut Pirkan hiihtoon (jo vuosia sitten), mutta sairastuin ja jouduin jättämään väliin. Luultavasti olin tuolloin liian huonossa kunnossa 90 km:n hiihtoon, joten mukana oli ehkä hyvää onneakin. Olen kuitenkin vuosia asiasta haaveillut ja nyt, kun kunnonkin pitäisi olla riittävä, ilmoittauduin hiihtoon työnantajan Sportti-passin varoin. Mutta sitten ei tullutkaan lunta ja hiihtokelejä.

Vuonna 2008 hankin kunnolliset kilpatason luistelusukset, mutta silloin ei ollut hiihtokelejä, eikä niitä tullut seuraavanakaan vuonna, mutta 2009 syksyllä se hiihto alkoi ja keväällä 2010 oli koossa yli 900 km. Mutta kun se oli eka kunnon hiihtotreenitalvi, niin en uskaltanut ilmoittautua Pirkan hiihtoon.

Talvella 2011 en jaksanut hiihtää yhän paljon ja vaihdoin ajoissa juoksuun Tukholman maratonin takia ja ajettelin jättää Pirkan hiihdon väliin. Talvena 2012 hiihto jäi vähemmällä ja aloin talvijuoksun nastalenkkareilla. Talvena 2013 hiihtoa tuli enemmän, mutta huolimatta hienosta keväästä vaihdoin taas ajoissa juoksemiseen, koska elokuussa olin menossa UK Bolton Ironman kisaan, enkä halunnut ottaa riskiä sen kisan takia, joten jätin Pirkan hiihdon väliin. Ne olivat ne neljä runsaslumista talvea.

Nyt olen hyvässä kunnossa ja ilmoittaunut kisaan, mutta lunta on ollut niin vähän etten ole voinut hiihtoa harjoitella, jos ei sitten 57 km voi kutsua sellaiseksi. Ja taitaapa olla koko hiihto vaakalaudalla ekaan kertaan koko sen historian aikana: vuonna 1955 oli ensimmäinen kerta ja nyt olisi tulossa 60:s kerta. Joku lyhyt versio saattaa olla tarjolla, mutta se selviää tiistaina 25.2.2014.

Elämän suunnittelu on sitten vaikeaa, vaikka taitaisi meillä monella olla halu siihen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti