2.11.2014

Kumma nimi: samaa sukupuolta oleva, rekisteröidyssä parisuhteessa elävä lähetti

 Toissapäivänä (31.10.2014) oli paikallisessa lehdessä (Länsi-Uusimaa) seurakuntavaalien mainos, jossa alla osa lainattuna:

·         EI Kirkon siunausta samaa sukupuolta olevien parisuhteelle
·         EI srk:n lähetysrahoja samaa sukupuolta oleville, rekisteröidyssä parisuhteessa eläville läheteille

Ensimmäinen teesi kytkeytyy toiseen, mutta se kuuluu varsinaisesti kirkolliskokousvaaleihin, jotka ovat vasta tulossa. Toinen teesi puolestaan kuuluu seurakuntavaalien aihepiiriin ja on varsin lähellä lohjalaisia, koska ainoa ehdot täyttävä, parisuhteessa elävä ja lähetystyötä tekevä pari on minun tietääkseni Ari Muttonen ja hänen parinsa.

Tapasin Arin ensimmäisen kerran joskus 70-luvulla Lohjalla, jossa asun. Olen pitänyt hänen kanssaan rippikoululeiriä (meitä oli kolme nuorta miestä, joiden haltuun papisto uskalsi jättää rippileirin yöksikin – tästä on todistajia, mutta rikos lienee vanhentunut). Olen ollut hänen kanssaan seurakunnan talkooleirillä, jossa muistan hänen kehuneen tyttöystäväni kaunista pitkää tukkaa. Hän harrasti tanssia 70-luvulla, jolloin se oli todella vain tyttöjen harrastus, mutta siinäpä ero muihin taisi ollakin. Olen ollut häntä vastassa lentokentällä, kun hän tuli vuoden mittaisesta vaihdosta USA:sta. Hän vaikutti minusta vaan mukavalta nuorelta mieheltä, mutta kieltämättä käyttäytyi poikkeuksellisen hyvin.

Kuulin vasta tänä kesänä, että jo opiskellessaan teologiaa Helsingin yliopistossa hän toi julki homoutensa, ja siitä alettiin keskustella teologien keskuudessa. Vuosia aiemmin kuulin häneltä itseltään, että papiksi ei ole asiaa Suomen kirkossa, jos ei salaa homouttaan, mutta konsultiksi kyllä kelpaa. Täytyy myöntää, että häpesin kirkkoa siinä tilanteessa.

Nyt he tekevät hienoa lähetystyötä Kambodzhassa, ja luulisi meidän olevan enemmän kiinnostunut hänen työstään ja sen tukemisesta, kuin tuen viemiseltä häneltä ja työltään, ihan vaan yhden asian vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti