13.3.2014

Joen varrrella olevan kaupungin edut

Yritän liikkua (juosta, pyöräillä, uida, hiihtää) lähes joka päivä, joten en halua lenkkiä jättää väliin edes ulkomaanreissuilla. Lähinnä kyse on juoksemisesta, kun varusteet on melko helppo pitää mukana, ainakin lämpimissä maissa ja vaikkapa lenkkitossut käsimatkatavararepun päällä.

Huolena ulkomailla juostessa on eksyminen.Tietysti voi juosta ympyrää, mutta se tylsää, ja suoralta tieltä voi lopulta eksyä - etenkin takaisin tullessa, kun maisemat ovat erinäköisiä. Kyse on pitkästä lenkistä tunnin, kahden tai jopa kolmen tunnin, jolloin joutuu helposti yli kymmenen kilometrin päähän alkupisteestä. Navigaattori tietty auttaa, jos muista tallettaa alkupisteen tai muistaa osoitteen, mutta kännykän navigaattorilla on hidas suunnistaa ja joskus rakennukset tuntuu häiritsevän (esim. Shanhgain melko korkeat).

Hieno ratkaisu on joki kaupungin läpi, koska usein joen rantaan on tehty tie ja monasti molemmille puolille. Joen rannalla on yleensä mukavaa katsottavaa ja paluu on helppoa, kun pitää joen eri puolella tullessa kuin mennessä. Hieno esimerkki on vaikkapa Nantes ja Loire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti