19.3.2014

Kaikki urheilu on välineurheilua - lista välineistä

Ajattelin käsitellä urheilussa tarvittavia välineitä, mutta näin aluksi listaan niitä.

Juoksussa tarvitaan vaatteet, kuten niin monessa muussakin, mutta vaatteet riippuvat varsin paljon olosuhteista. Lisäksi juostessa pidetään erityiskenkiä, kuten monessa muussakin urheilussa. Pitkälle lenkille haluaa ottaa jotain mukaan, jolloin jokin varustevyö tai reppu on mukava; vanhat kännykät mahtuivat taskuihin, mutta uudet eivät aina. Lisäksi pimeässä pitäisi nähdä ja näkyä.

Hiihto lisää tuohon listaan lähinnä sukset ja sauvat, joita pitääkin nykyisin olla erilaiset perinteiseen ja luisteluun; monoja koskee sama juttu.

Pyöräilyssä osan varusteista voi kiinnittää pyörään, vaikka maantie- ja maastopyörissä näitä mahdollisuuksia ei yleensä ole kovin paljon. Pyöräily edellyttää usein työkalujen ja varaosien mukana pitämistä.

Hallissa uidessa vaatetus on vähäistä ja tärkeimmät varusteet ovat uimalasit ja uimalakki. Avovedessä uidaan usein märkäpuvussa.

Kaikissa lajeissa on mukava mitata sykettä, matkaa, nopeutta tai jotain muuta kiinnostavaa. Silmiä pitää ehkä suojata auringonvalolta ja ötököiltä.

Lisäksi tarvitaan välineitä kaiken tuon välineistön kunnossapitoon ja korjaamiseen.

Kaikki urheilu on siis välineurheilua. MOT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti