1.3.2014

Lehdet puussa tai lunta maassa

Olen omistanut auton vuodesta 1982 lähtien. Vuoden 1983 lokakuun lopussa syntyi ensimmäinen lapseni. Monien muiden muistojen lisäksi siitä jäi mieleen nyrkkisääntö: talvirenkaat autoon sitten, kun puissa ei ole lehtiä. Muistan pohtineeni tätä synnytyssairaalan parkkialueella. Siispä, kun tyttärellä on syntymäpäivät, niin silloin lehdet ovat pudonneet puista ja voi vaihtaa talvirenkaat. Sitten edessä on yleensä liukas kausi, jonka jälkeen yleensä voisi huoletta ajaa kesärenkailla joulukuulle. Sääntö on paikallinen ja koskee Länsi-Uuttamaata.

Keväällä sama, kun lunta ei ole enää maassa, niin voi vaihtaa kesärenkaat. Superkylmän vuoden 1987 talven jälkeen näin taisi käydä vasta 8.5. Ikkunasta voin nyt nähdä lunta, jos katson oikein tarkkaan, muttei sittenkään tee mieli vaihtaa kesärenkaita, ja esimerkiksi eilinen aamu oli todella liukas alijäähtyneen vesisateen (tai tihkun) jäljiltä.

Tällaisia keväitä on varmaan ollut ennenkin, mutta eivät tule mieleen. Itse asiassa syksylläkin lehdet pysyivät pitkään puissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti