22.3.2014

Välineurheilua: pieni reppu

Urheillessa, ulkoillessa tai muuten vaan kodin ulkopuolella tavaroita voi kuljettaa monella tavalla: taskuissa, vyölaukuissa (juomapullo sopii moniin), pienessä repussa, repussa, rinkassa tai pyörään kiinnitettynä. Tarkastellaan pientä reppua, joka on moderni ja liikuntaan tarkoitettu: pehmustettu selästä siten että ilma pääsee virtaamaan, kunnolliset ja säädettävät kantomekanismit, paljon taskuja erilaisille tavaroille, juomapussi ja huomioväri sekä heijastimia.

Aloitetaan juomapussista, jonne mahtuu pari kolme litraa vettä ja josta voi juoda letkulla. Menetelmä on pyöräillessä mainio, kun voi juodessa pitää molemmat kädet tangossa, jolloin voi ohjata, jarruttaa ja vaihtaa – merkittävä turvallisuus ja mukavuusasia. Myös juostessa kesäkuumalla voi pitää paljon vettä mukana ja sitä voi jakaa vaikkapa seurana olevan koiran kanssa. Juostessa vesipussi hölskyy ikävästi, mutta siihenkin tottuu, ja jos ei totu, niin ottaa sitten juomapulloja repun sisään, jolloin juominen toki on paljon vaikeampaa, mutta saapahan pitää tauon ja vaikkapa kävellä hetken.

Repun muotoilu, koko ja kantomekanismi ovat tärkeitä mukavuudelle, eikä niistä kannata tinkiä, koska huonosti istuvan ja puutteellisesti kiinni olevan repun kanssa juoksu tai hiihto voi olla todella epämukavaa. Pieni koko vähentää mukana kulkevan tavaran määrää, mutta pienentää myös vastusta vastatuuleen pyöräillessä, eikä tarjoa tuulelle turhaa tarttumapintaa sivutuulessa. Kuumalla alkaa myös arvostaa edes sitä pientä ilman virtausta selän ja repun välissä.

Reppu on siitä mukava, että sinne voi laittaa kaikenlaisia korjaus- tai terveystarvikkeita, lompakon, kännykän, vaihtovaatteita, pyöräily- tai juoksukengät (jos vaihtaa lajia), kypärän (vaihdettaessa juoksusta pyöräilyyn tai tauolla kaupassa), kauppaostoksia (ekologista käydä ostoksilla pyörälenkin päätteeksi) ja lähes kaikkea mahdollista

Pieni reppu ei oikeastaan menoa haittaa, mutta se tarjoaa kuljetuskapasiteettia, jota monet talviurheiluvaatteet eivät tee puhumattakaan kesäurheiluvaatteista – kännykät alkaa olla liian isoja monen vaatteen taskuun. Kännykkä lenkillä on turvaväline, jota ilman en suosittele sisätiloista poistumista.

Suurin haittapuoli on hyvän repun melko korkea hinta, joka omalla kohdalla tarkoitti 150 euron lovea Visa-tiliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti