5.3.2014

Oopperaleipä

Lihapiirakoiden lisäksi minulla on toinen lohturuoka, oopperaleipä. Lämpimiä voileipiä on monenlaisia, mutta erityissuhde minulla on oopperaleipään, joita sain jo lapsuudenkodissa, sen jälkeen opiskelijaruokalassa Siltavuorenpenkereellä (kutakuinkin kauheassa fysiikan laitoksen kuppilassa) ja lopulta omassa kodissa itse tehtynä: jauhelihapihvit hiukan esilämmitettyjen paahtoleivän palojen (nykyisin kokojyvää) päälle ja noiden päälle paistettu kananmuna. Käytän myös juustoa osien välissä liimana, sillä se helpottaa syömistä. Ja lopulta laitan koko paketin uunin lämpöön muutamaksi minuutiksi

Pakkomielteinen osa jatkuu syödessä, koska käytän ketsupin, HP-kastikkeen ja sinapin sekoitusta mausteena. Juon teetä, aiemmin mustaa teetä sokerin kanssa, mutta nykyään vihreää teetä ilman sokeria. Ilman noita mausteita ja teetä koko operaatio tuntuu vääryydeltä.

Yleensä seurauksena on ylensyönti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti