9.3.2014

Kaukainen planeetta I

Olipa kerran kaukainen planeetta, jonka ohi kulki runsas avaruusalusliikenne. Hyvällä säällä planeetan pinnalle pääsi laskeutumaan helpolla, mutta huonolla säällä alukset jatkoivat matkaansa planeetan ohi – se ei ollut odottamisen arvoinen. Planeetalle pääsi laskeutumaan ja planeetalta nousemaan isoilla aluksilla vain päivällä. Älkää kysykö miksi, sillä sitä tarinamme ei kerro. Keskimäärin planeetallamme laskeutui vuodesta toiseen sama määrä aluksia; hajontaa oli hiukan, mutta vain hiukan

Planeetalta poistuminen ei isoilta aluksilta onnistunut ilman, että ne purkivat lastinsa. Oliko kyse suuresta painovoimasta tai jostain muusta sitäkään emme saa tietää. Pienillä aluksilla planeetalta pääsi lähtemään ja niitä lähetettiinkin innokkaasti, koska isojen alusten lastista sai hyvän hinnan tämän syrjäseudun muilta planeetoilta, jonne kukaan ei kerrassaan kukaan poikennut isoilla aluksilla.

Pieni alus pääsi planeetalta sekä yöllä että päivällä, mutta huonolla säällä niitäkään ei saanut matkaan. Pienen aluksen lähettäminen matkaan oli kuitenkin riskialtista ja vain tietty osuus matkaan lähteneistä kykeni läpäisemään ilmakehän, koska ne vioittuivat ilmassa olevasta epäpuhtaudesta ja joutuivat palaamaan planeetan pinnalle.

Planeetan asukkaiden toiminnan oli havaittu jo vuosikymmeniä aikaisemmin lisäävän riskialtista epäpuhtautta ilmakehässä, mutta suurta syytä huoleen ei tunnettu, koska pitoisuus oli niin mitättömän pieni. Suurempi epäpuhtauden pitoisuus alkoi kuitenkin kasvattaa riskiä alusten lähettämisessä, joten pienten alusten määrä planeetalla alkoi kasvaa, koska niitä tuli koko ajan lisää, mutta yhä useampi aluksen lähetysyritys epäonnistui. Haittaakaan ei koettu suureksi: vähän veivät tilaa, eikä kaupankäyntikään häiriintynyt kuin vähän.

Jatkuu ensi viikolla tai joskus myöhemmin, mutta omalla planeetalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti